Geschiedenis

Geschiedenis

100 jaar innovatieBij ITW zijn we trots op ons erfgoed en sterke geschiedenis van innovatie. Sommige van onze producten zijn belangrijke mijlpalen voor hun diverse markten. We streven ernaar voortdurend te innoveren en te creëren 
voor de toekomst.

 

Enkele highlights:

2015 - SPIT lanceert de nieuwe XTREM verankeringsrange geschikt voor aardbevingsgebieden.

2013 - Paslode lanceert een reeks lithium aangedreven gasapparatuur, waaronder de IM90Ci; eerste nagelapparaat met intelligent temperatuurafhankelijk geregeld brandstofinjectiesysteem.

2012 - ITW viert 100 jaar van successen.

2000 - Het Pulsa assortiment wordt uitgebreid tot een divers aanbod van gespecialiseerde producten voor loodgieters, elektriciens en wand- & plafondmontage.

1994 - Paslode lanceert het "Positive Placement" nagelsysteem, de nieuwe manier om koppelplaten en connectors te bevestigen.

1993 - SPIT ontwikkelt de unieke gas technologie voor directe montage op beton- en staaltoepassingen. Het eerste nagelapparaat op gas voor bevestigingen op beton en staal komt op de markt onder de naam PULSA 1000.

1986 - ITW lanceert 's werelds eerste draadloze gas aangedreven spijker tacker.

1973 - ITW wordt een beurs genoteerd bedrijf op de New York Stock Exchange.

1970 - Een gamma van elektrisch gereedschap wordt toegevoegd aan het assortiment.

1963 - ITW Introduceert de eerste zelf-borende schroeven: nieuwe markt in de bouwsector.

1954 - SPIT betreed de markt in de Benelux.

1951 - SPIT is opgericht in Valence, Frankrijk, door de uitvinders van een uniek systeem voor het afvuren van gehard stalen nagels, nu bekend als PAT. Deze revolutionaire methode van bevestigen ontwikkelt zich doorheen Frankrijk en de rest van Europa tot een totaal aanbod van schiethamers voor directe montage op beton en staal.

1935 - Paslode is opgericht in de VS door JW Leslie als een leider en innovator van spijkersystemen: PAcking, Shipping, LOading Devices.

1920 - Jack Gribbie ontwikkelt "Customer Application Engineering", die het bedrijf in staat om duizenden nieuwe producten bedenken door de jaren heen. Dit is nog steeds de basis voor onze innovaties waarbij eindgebruikers feedback centraal staat.

1912 - Illinois Tool Works is opgericht door financier Byron L. Smith en uitvinders Frank W Englund, Paul B Goddard en Oscar T. Hegg, start van de activiteiten in Chicago, Illinois, Verenigde Staten

 

 

 

Innovatie is één van de kernwaarden van ITW en door de kracht en de drive van de medewerkers zullen we onze klanten inventieve toonaangevende oplossingen blijven bieden.