Tapcon XTREM: de standaard voor betonschroeven
Tapcon XTREM: Betonschroef voor gescheurd en niet-gescheurd beton met functiebehoud en seismische goedkeuring

Tapcon XTREM: de standaard voor betonschroeven

09-01-2017 Product Nieuws
Deel dit artikel

TAPCON XTREM range!

Betonschroef voor gescheurd en niet-gescheurd beton met functiebehoud en seismische goedkeuring

De nieuwe SPIT TAPCON range is leverbaar in 58 verschillende uitvoeringen, waardoor er voor iedere situatie een passende oplossing geboden kan worden. Betonschroeven hebben als voordeel dat deze gemakkelijk te plaatsen zijn, hoge prestaties leveren en volledig verwijderbaar zijn, voor tijdelijke toepassingen. Tevens hebben betonschroeven het voordeel dat de boordiameter klein is, deze dicht bij elkaar en dicht bij de rand geplaatst kunnen worden. In de TAPCON range zijn er verschillende uitvoeringen leverbaar type HFL, PAN, DOME, ROD en type CSK. Van het type HFL zijn de meeste ankers gecategoriseerd in de XTREM range. Deze XTREM range heeft een seismische goedkeuring, een vaste onderlegring en op de gehele HFL range is een speciale coating geplaatst, vergelijkbaar met thermisch verzinkt!

De Tapcon range kan gebruikt worden voor de verschillende toepassingen zoals: trek-, en drukschoren (HFL plus is herbruikbaar), vliesgevels, installatietoepassingen, magazijnstellingen, houtconstructies, kabeldraagsystemen, etc.

De belangrijkste voordelen:

  • Inductie harding; dankzij het speciale inductie hardingsproces heeft de TAPCON een harde, slijtvast buitenkant en toch een “taaie†kern om breuk te voorkomen.
  • Brandweerstand; geschikt voor het gebruik in situaties waar functiebehoud geëist wordt (zie ETA).
  • Gemakkelijke plaatsing; dankzij de nieuwe gepatenteerd draad geeft de Tapcon een gemakkelijke plaatsing.
  • Seismische goedkeuring; Tapcon XTREM kan gebruikt worden in de seismische prestatie categorie C1 volgens ETAG 001 Annex E.
  • ETA gecertificeerd; ETA optie 1 voor gescheurd en niet-gescheurd beton
  • Zinc flake; zink aluminium coating op HFL: geeft een enorm goede bescherming tegen corrosie welke vergelijkbaar is met thermisch verzinkt (> 500h zoutnevel).
  • R&D innovatie; toename in prestaties in gescheurd beton vergeleken met de oude Tapcon range (rekenwaarde vanuit de ETA)
  • Grote range; verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen voor alle toepassingen: diameter 5 t/m 14, verschillende lengte, verzinkt en RVS

Klik hier voor een volledig overzicht van XTREM producten.