SPIT FIX XTREM: BORN TO PERFORM
Nieuw segmentanker voldoet aan alle eisen

SPIT FIX XTREM: BORN TO PERFORM

01-09-2015 Product Nieuws
Deel dit artikel

Nieuw segmentanker voldoet aan alle eisen.

De FIX Z XTREM is het nieuwe hoogwaardig moment gecontroleerde segmentanker van SPIT. Het is dé technische oplossing die niet enkel beantwoordt aan alle eisen van verankeringen in seismische zones, maar ook aan alle behoeften van verankeringen in gescheurd beton of daar waar functiebehoud vereist wordt.

Bij de start in de jaren 70 werd het eerste SPIT segmentanker FIX S genoemd en is vervolgens geëvolueerd naar de versies FIX, FIX II, FIX Z, FIX Z A4 en de FIX3. De FIX ankers voldoen voor talloze toepassingen bij metaalconstructeurs, aannemers, timmerlieden, elektriciens of loodgieters. Een ‘must’ op de markt van de ‘heavy duty’ verankeringen, dat SPIT toeliet om een belangrijk marktaandeel voor haar rekening te nemen. De SPIT FIX werd het op één na meest verkochte product van het SPIT gamma.

De vijfde generatie segmentankers, genaamd SPIT FIX Z XTREM, heeft grote investeringen en twee jaar van onderzoek en ontwikkeling gevergd om aan de eisen van de markt te kunnen voldoen. Maar het resultaat mag er wezen, zo heeft de FIX Z XTREM een ETA goedkeuring optie 1 (gescheurd en niet-gescheurd beton), een seismische keuring C1 & C2, en is het anker te gebruiken in toepassingen waar een brandweerstand wordt geëist. Dankzij het vernieuwde ontwerp van het anker zijn de toelaatbare belastingen tot wel 88% toegenomen t.o.v. de voorganger waardoor het soms mogelijk is om een diameter kleiner te gebruiken dan de voorganger of de concurrentie. Tevens is dankzij het vernieuwde ontwerp de FIX Z XTREM erg makkelijk te plaatsen en staat het anker snel op het gewenste moment zonder veel rotaties van de moer.

Europa heeft in de afgelopen 10 jaar veel aardbevingen gekend. Deze gebeurtenissen hebben de Europese gemeenschap genoodzaakt om een regelgeving op de seismische zones, de indeling van de gebouwen en prestatieniveaus van bevestigingen vast te leggen. Hele gebieden zijn nu geclassificeerd als seismische risicozones van verschillende niveaus. Elke nieuwe aardbeving kan een wijziging van de risicokaart opleveren. De SPIT FIX Z XTREM is ontwikkeld om te voldoen in deze evolutie van regelgeving ongeacht de risico’s van elke seismische zone.

De FIX Z XTREM is het eerste product uit een complete reeks verankeringen. Naast de FIX Z XTREM is ook het veiligheidsanker TRIGA Z XTREM, de chemische verankering EPCON C8 XTREM en de constructieplug B-LONG XTREM aan de XTREM range toegevoegd. Deze ankers voldoen dus ook aan de eerder genoemde eigenschappen. De SPIT B-LONG XTREM is de eerste kunststofmetaal plug die de seismische testen doorstaat. In de loop van 2016 zal de reeks worden uitgebreid met andere XTREM producten.

Zie voor uitgebreide technische informatie en de voordelen van deze ankerrange de speciale website www.spitxtrem.com.