BELANGRIJK BERICHT: DE NADELIGE GEVOLGEN VAN BOUWSTOF

BELANGRIJK BERICHT: DE NADELIGE GEVOLGEN VAN BOUWSTOF

13-08-2018 Alle nieuws
Deel dit artikel

Dat zullen wij enorm waarderen!

 

SPIT stofzuigers worden in grote aantallen gebruikt op bouwplaatsen om mensen te beschermen tegen de zeer nadelige gevolgen van bouwstof. Het is een goede zaak om de kans op levensgevaarlijke longaandoeningen tot een minimum te reduceren. 

Onze mensen, die deze stofzuigers onderhouden en repareren, worden echter geconfronteerd met hetzelfde probleem. De stofzuigers worden namelijk met regelmaat aangeboden met sterk vervuilde filters en een meer dan vol stofreservoir. Wij weten echter niet wat de samenstelling is van dit stof.

U zult begrijpen dat, zoals wij met onze stofzuigers de mensen op de bouw beschermen, wij ook onze onderhoudsmonteurs willen beschermen tegen schadelijk bouwstof. Wij zullen het enorm waarderen dat u erop toeziet dat de apparatuur stofvrij wordt aangeboden bij uw dealer. Ofwel stuurt u de stofzuiger op zonder stofcontainer (dus alleen het motorgedeelte) en zonder filters of u verwijdert de filters alsook het stof uit de container alvorens deze aan te bieden. Wij aanvaarden in de toekomst geen grote stofrestanten meer op onze reparatieafdeling. 

Een extreem, maar levensgevaarlijk voorkomend geval zijn stofzuigers waarbij asbeststof is mee opgezogen. Deze stofzuigers zullen in de toekomst geweigerd worden voor reparatie als deze is niet zeer grondig en geheel zijn gereinigd door een gecertificeerd bedrijf. Wij hopen op uw medewerking en begrip.

Bij voorbaat dank!